Biologisch Groenten Kweken

Complementaire planten

Een goede combinatie tussen planten

Het naast elkaar telen van planten die elkaars groei positief beïnvloeden, dat is het voordeel van complementaire planten. Deze pakjes zaad zijn samengesteld uit twee verschillende planten die een gezondere groeiomgeving voor elkaar creëren.

Complementaire planten zaden

Een mooi voorbeeld hiervan is komkommer met dille combineren. De dille zorgt met zijn sterke geur dat schadelijke insecten uit de buurt blijven. Zo kan de komkommer veel beter doorgroeien en zal de opbrengst veel groter zijn.

Tijd voor biologisch tuinieren!

Biologische zaden groenten

Bepaalde planten zoals Tijm, Dille, Anijs of Lavendel hebben een sterke geur en verjagen schadelijke insecten zoals luizen, vliegen, wolluizen, termieten, wormen en slakken.

Andere plantjes zoals Capucijntjes trekken schadelijke insecten aan en houden ze weg van andere gewassen. Eenmaal volledig aangetast worden deze Capucijntjes vernietigd.

Planten zoals Koriander trekken nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes, duizendpoten, libellen, enz… Deze nuttige insecten moeten door de mens beschermd worden want zij eten de schadelijke insecten op.

Planten met een specifieke wortelgroei zoals Goudsbloem, Basilicum, Bonenkruid en Bieslook bevorderen de groei of beschermen bepaalde planten in hun directe nabijheid.

Biologisch geteelde zaden

Dit houd in dat de zaden manueel zijn geoogst. Ook werden er geen insecticiden of andere chemische producten gebruikt. Dat wil zeggen dat de ‘productie’ van deze zaden geen enkele schade voor het milieu tot gevolg heeft.

Bekijk nu ons volledige aanbod biologische zaden op onze webshop!

Coeur de beuf zaaienWortel Colmar zaaienBio zaden bieslookBio zaden tomaat