Mulchfolie

Biologische mulchfolie

Bevorderd de groei van je teelt

Deze 100% biologisch afbreekbare mulchfolie moet na het oogsten niet worden verwijderd doordat deze is vervaardigd uit maïszetmeel. De mulchfolie is speciaal ontwikkeld voor de meerderheid aan groenten en breekt pas af na 2 à 3 maanden.
Salades zaaien
Deze bio mulchfolie is zodanig verpakt dat het plaatsen en afknippen van de gewenste lengte kinderspel is!

Mulchfolie voor aardbeien

Speciaal voor het telen van aardbeien is er een witte mulchfolie ontwikkeld. Deze folie heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de andere met als enige verschil dat deze doek een witte kleur heeft. Dit zorgt ervoor dat de aardbeien ook onderaan een volle dosis zonlicht krijgen door de weerkaatsing op het doek. De aardbeienplantjes zullen hierdoor vollere vruchten vormen.

De voordelen van mulchfolie

Mulchfolie bevordert het aanslaan en de groei van gewassen en houdt het vocht in de bodem. Bovendien wordt de warmte die de grond overdag opneemt ook tijdens de nacht beter bewaard. Zo koelt de teelt veel minder af. Dit is iets wat je bij de oogst zeker zult merken.: mooier gevormde groenten en vruchten en een grotere opbrengst! Een ander voordeel is dat deze folie onkruid gaat tegenhouden. Zo hoef je niet steeds onkruid te gaan trekken en kan je je meer richten op de leuke aspecten van de moestuin!

Hoe plaats ik grondbedekkingsfolie?

1. Zorg voor een vlakke bodem.
2. Ontrol vervolgens de mulchfolie op de gewenste oppervlakte en knip deze af.
3. Plooi daarna de uiteinden van de mulchfolie open.
4. Voorzie 2 diepe groeven van 10 cm aan de uiteinden van de mulchfolie en steek de uiteinden hier in.
5. Leg de mulchfilm mooi plat om een egaal plantvlak te bekomen.  Bedek de uiteinden van de mulchfolie en de groeven met aarde.
6. De grootte van de mulchfilm is voorzien voor de aanplant van 2 rijen.  Maak gebruik van de tekeningen en de plantrichtpunten om op een juiste afstand te planten of te zaaien.
7. De mulchfolie is 100% biologisch afbreekbaar en kan bijgevolg na het oogsten van de gewassen ingewerkt worden in de bodem of in de container voor groenafval worden gegooid.

Mulchfolie voor teelt kopenMulchfolie kopenMulchfolie aardbeien